Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Najbolji besplatni programi za uređenje doma

Nakon beskrajnog promišljanja i planiranja izgleda životnog prostora, zar ne bi bilo sjajno sve to sebi vizuelno predstaviti prije konačne kupovine? U tome će vam pomoći sjajni kompjuterski programi, i to potpuno besplatni.

Ništa manje važno nije ni to da vam kod ovih programa nije potrebno prethodno znanje i iskustvo. Pritom, možete raditi više stvari odjednom, u galerijama birati uzorke, boje, namještaj, pomicati zidove…

Slijedi pet besplatnih programa za uređenje doma prema izboru portala Freshome.com.

SWEET HOME 3D

Ovaj 3D vizualni softver idealan je za one koji žele više mogućnosti prilagođavanje u prosječnoj sobi. Program je besplatan uz logovanje i neke osnovne informacije. Možete ga snimiti na računar i svojim se planovima posvetiti kasnije.

Prednost ovog programa je što možete prilagođavati 3D modele namještaja ako u njihovom katalogu ne pronađete ništa što vam odgovara. Unesite vlastite modele direktno u svoj plan. Za one koji žele šetati kroz svoj novouređeni prostor, kamericama možete prolaziti kroz cijeli tlocrt i vizualizovati kako će to izgledati.

Program može biti jednostavan, ali nudi i naprednije varijante onima koji žele više od 3D iskustva.

MY DECO 3D ROOM PLANNER

Uz MY DECO 3D ROOM PLANNER možete birati sve, od kuhinjskih elemenata do alata u ostavi.

Ako želite načiniti vlastiti tlocrt ili se poigrati već postojećim, ovo je program za vas. My Deco 3D Planner omogućava vam da postavljate zidove, vrata, prozore i izabirete iz galerije vrste podova, pločica i slično.

Kako bi izgledao što realističnije, moguće je u model unositi stvarne proizvode. Možete birati sve, od kuhinjskih elemenata do alata u ostavi.

IKEA HOME PLANNER

Ikea ima besplatan program kojim namještaj prilagođavate specifičnostima svog doma. Dok ste listali IKEA-in katalog, sigurno ste poželjeli saznati kako bi neki komad pristajao u vašem prostoru.

Jednostavan program omogućava vam da konfigurišete svoj tlocrt, izaberete željeni namještaj iz kataloga, izračunate trošak, a potom isprintate i ponesete u obližnju IKEA-u.

IKEA KITCHEN PLANNER

IKEA KITCHEN PLANNER sjajno je rješenje da vidite kako će elementi funkcionisati u vašem prostoru.

Program omogućava i da ukomponujete popis IKEA-nih komponenti, tako da odmah možete znati koliko će vas koštati određena kuhinja.

Unošenjem dimenzija, položaja vrata i prozora, možete vidjeti kako će sve funkcionisati u vašem prostoru.

DESIGN A ROOM

Sigurno mrzite kad iz trgovina donesete na desetine uzoraka materijala i isprobavate kombinacije u svom prostoru. S ovim programom vaš je problem riješen! Armstrong ima dobar 3D program koji omogućava različite kombinacije boja podova, stropova, zidova…

Design a Room dopušta vam da izaberete sobu u svom domu koju ćete uređivati, potom se odlučite za stil te se poigravate bojama i teksturama.

Ovaj je program sjajan za sve one koji žele vidjeti rezultat prije nego išta potroše. Osim toga, Armstrong daje i korisne savjete, poput toga da drveni parket nije preporučljiv u kupatilima. Zato vam omogućuje realističan izgled, a ne samo slaganje sobe koja izgleda sjajno, ali nije funkcionalna, prenosi Magazin.hr.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.