Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Cvijeće za zdrav život

Tamo gdje je moguće treba držati sobno cvijeće u radnom prostoru, jer biljke upijaju negativna zračenja raznih električnih uređaja iz radnog prostora.

Još su naši stari znali da cvijeće pozitivno utiče na zdravlje, a danas to potvrđuju i brojni stručnjaci iz raznih oblasti. Cvijeće može smanjiti stres, pročistiti zrak, spriječiti djelovanje prašine, širiti ugodan miris, zračiti pozitivnom energijom, upijati elektromagnetna zračenja i skrenuti negativnu energiju.

Sobno cvijeće kanalizuje pozitivnu energiju, štiti od buke i ima ulogu u oživljavanju prostora, pa ga treba imati u prostorijama za stanovanje. Cvijeće treba pokrivati pojedine uglove ili oštre linije, tako da “ometa kretanje negativne energije”. Boje i ugodni mirisi cvijeća povoljno utiču na ljude kao aromaterapija.

Naučnici tvrde da cvijeće u kući, dvorištu ili na terasi, doprinosi boljem zdravlju ljudi, a posebno povoljno djeluje protiv stresa i depresije. Cvijeće u kući možete staviti u dnevnu sobu, kuhinju, spavaću sobu ili kupatilo, preporučuje sutra.ba.

Cvijeće na terasi i prozorima sprječava buku i smanjuje ulazak prašine u kuću, a u tokom ljeta predstavlja toplotnu izolaciju. Drveće i živica u dvorištu takođe štite od buke i stvaraju toplotnu izolaciju. Za prozore su pogodne manje plastične tegle sa cvijećem.

Ukoliko je terasa velika, možete napraviti i manji park sa ružama i drugim cvijećem koje pada preko tegli. Za manje terase treba izabrati cvijeće koje odgovara veličini i obliku terase.

Tamo gdje je moguće treba držati sobno cvijeće u radnom prostoru i tako oživjeti radni prostor. Biljke upijaju negativna zračenja raznih električnih uređaja iz radnog prostora. Savjetuje se šareno cvijeće koje povoljno djeluje na radnu atmosferu.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.