Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Feng shui- cvijeće za sreću

Na jugu ili jugoistoku preporuka je da se prikažu takozvana tri zimska prijatelja. To su borova grančica, koja simbolizuje dugovječnost, šljivin cvijet, koji ima sposobnost da procvjeta i u najnegatvnijim okolnostima i bambus koji simbolizuje mudrost prilagođavanja strujama i uspravljanja s lakoćom kada vremena postanu bolja. Kada su prisutni u domu, ova tri zimska prijatelja će obezbjediti da porodica uvijek preživi svaku promenu u svojoj kući. Kada njih imate nećete ni znati da živite u teškim vremenima, sve dok ne budu prošla, tek tada ćete se osrnuti za sobom i shvatiti da ste prošli upravo kroz težak period.

Poput krošnje drveta dobra sreće uvek raste u širinu i visinu. Drvo je jedini element koji poseduje i urođenu sposobnost da se razvija. Njegova priroda i suština se s toga razlikuju od onih koje imaju ostali elementi. Energija drveta takođe daruje porodicama srećno potomstvo i blagotvorna je za sinove u porodici.

Dobar feng shui uvjek ima u vidu i sreću narednih generacija. Zato je odlična zamisao da istočni dio svoga doma ispunite divnim biljkama i cvijećem. Žute hrizanteme se smatraju jako povoljnim cvijećem. Među ostali  povoljnim biljkama su bijela magnolija, božuri svih boja i prekrasan šljivin cvijet i orhideja. Uvijek se pridržavajte feng shui uputstava koje se odnose na izbegavanje bodljikavih biljaka ili cvijeća koje ima trnje.

Zdrave rastuće biljke su najpovoljnije u sektorima doma koji su u razvoju. Ako nemate pravih biljaka i problem vam je da ih nabavite ili gajite, možete to  riješiti i nabavljanjem vještačkih biljaka sa cvjetovima od svile.  Izbjegavajte jedino mrtve biljke ili suvo cvijeće. Dakle, kada izložite svježe cvijeće, vodite računa da ga zamenite onog trenutka kada uočite da je počelo da truli.

Cvijeće u domu simbolizuje rast, ekspanziju i nove početke. Vezuje se uvek za istok i jugoistok.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.