Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Upoznajte najboljeg cvjećara na svijetu

Jeff Leatham

Jeff Leatham pravi cvjetne aranžamne koji su poput umjetničkih djela. Nazivaju ga čarobnjakom koji kreira predivne bukete svih oblika i veličina.

Jeff Leatham rođen je u Americi. Nakon preseljenja u Pariz, počeo je da se bavi pravljenjem cvjetnih aranžmana. Kombinacijom ljubavi prema cvijeću i dizajnu, stvara dekoracije koje pojedini svrstavaju u savremnu umjetnost.

– Inspirišu me muzika, emocije, boje, ali je uvijek u osnovi mog rada cvijeće. To se neće ni promijeniti. Ono je dovoljna zanimljiva tema- rekao je on.

Jeff Leatham-cvijece

Njegov rad oduševljeva vodeće svjetske kreatore i ličnosti iz šouzbiznisa. Alexander McQueen, Swarovski, Givenchy, Burberry, Tiffany & Co, Marc Jacobs, Madonna, Oprah Winfrey, Kylie Minogue i Eva Longoria samo su neki od njegovih klijenata.

Letham je zaslužan za unutrašnjost dvorca sersailles u “Galerie des Glaces”. Njegova kreativnost došla je do izražaja i u dizajniranju vaza. One napravljenje za “Daum kristele” postale su dio stalne postave Muzeja umjetnosti u Dalasu. Pariški hotel Four Seasons George V poznat je po savršenim cvjetnim dekoracijama za koje je bio zadužen baš ovaj cvjećar. Za sada je napisao dvije knjige “Flower by Jeff Leatham” i “Flowers by Design”, dok je Discovery njegovom talentu posvetio dokumentarnu seriju “Flowers Uncut”.

(zena.blic.rs)

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.