Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Opasni produžni kablovi na tržištu!

produzni-kabl

Produžni kablovi nepoznatog proizvođača i tipa, koji predstavljaju ozbiljan rizik za potrošače jer mogu izazvati strujni udar ili požar, pronađeni su na bh. tržištu.

Upozoreno je na to iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH, iz koje su apelovali na sve potrošače koji posjeduju ove proizvode da prestanu s njihovim korištenjem zbog navedenih ozbiljnih rizika.

Naime, rezultati laboratorijske analize su pokazali da ovi proizvodi predstavljaju ozbiljan rizik za potrošače, i to rizik od strujnog udara, jer ne posjeduju vod za uzemljenje, ali i da predstavljaju i rizik od požara, jer je poprečni presjek provodnika deset puta manji od zahtijevanog za deklarisanu vrijednost opterećenja.

– Produžni kablovi o kojima je riječ su bijele boje, dužine tri metra, imaju tri ili četiri utičnice i prekidač, te su upakovani u providnu, plastičnu ambalažu sa plavo-žutom kartonskom etiketom, naveli su iz Agencije.

– Sigurno je da u BiH i zemljama regiona ima i više takvih proizvoda nego u zemljama EU, rekli su iz Agencije i dodali da roba koja uđu u zemlju na crno nije registrovana i da ima više proizvoda koji mogu biti opasni po potrošače.

(nezavisne)

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.