Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Feng shui-figurice životinja mamac za sreću

Figurice životinja unose ljupkost u enterijer i daju draž i toplinu domu, a po istočnjačkom verovanju mogu da posluže i kao amajlija koja donosi boljitak u svim životnim sferama. Proverite da li žabice zaista prizivaju novac u kuću, a patkice pospešuju ljubavnu enegiju.

Kornjača za dug život

Prema japanskom vjerovanju kornjača je simbol dugovečnosti. Oslonac je svjeta, pri čemu su joj četiri noge četiri kraja zemlje. Pojedini narodi su mrvili oklop kornjače, a zatim taj prah nosili u medaljonima kao ogrlicu oko vrata. Vjerovalo se da ovakvi medaljoni obezbeđuju zdravlje, sigurnost i skladan život onima koji ih nose. Postoje lampe i svjećnjaci u obliku kornjače tako da ovaj simbol može da ima i praktičnu primjenu.

Žabice prizivaju novac

Žabe su simbol bogatstva i prosperiteta. U njihovim ustima se nalazi štapić kojim bi bar jednom dnevno trebalo da ih pomazite po leđima. Ima ih u svim bojama, tako da ih lako možete uklopiti sa nijansama vašeg nameštaja. Treba ih držati u blizini vrata sa glavom okrenutom suprotno od ulaza.

Patke pospješuju ljubavnu energiju

Šarene patke od tisovog drveta poznate su kao snažni inicijatori ljubavi. Treba ih uvijek držati u paru jer tako podstiču ljubav i plodnost.

Ribe simbolizuju lakoću plivanja u vodama života. Vjeruje se da donose uspjeh i prosperitet u poslu. Ako vam je karijera bitna nabavite jednu ovakvu figuru za vaš radni sto,

Sova za smirenje

Prema grčko-rimskom vjerovanju sova je simbol mudrosti, a ljudima donosi smirenost. Mogu se naći u raznim veličinama, čak i u obliku svjećnjaka. Lijepo izgledaju kada ih je više na jednom mjestu, kao u jatu.

 

 

Žirafa za prijateljstvo

Figurice u obliku žirafe trebalo bi da pomognu u odnosima sa ljudima, jer ona predstavlja simbol prijateljstva. Njeno prisustvo privući će oko vas prave prijatelje.

 

Čaplja za bolju karijeru

Slično rodi i ždralu, čaplja simbolizuje budnost i tihost. Prema kineskom vjerovanju, ova ptica obezbjeđuje visok službeni položaj, berićet i sreću.  Graciozne figure čaplje daće eleganciju svakom domu.

Slon za plodnost

U Indiji i Kini ova životinja je poznata kao amajlija koja donosi boljitak u svim životnim sferama. Slon predstavlja moć, uspjeh i sreću, a smatra se da utiče i na zdravlje. Vjeruje se da nerotkinje rješavaju problem potomstva ukoliko spavaću sobu ukrase figuricama slona.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.