Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

FENG SHUI FINANSIJSKI SAVJETI

Moderne Feng Shui metode povezuju pitanja napretka sa lijevim zadnjim uglom bilo koje prostorije. Stanite na svoja prednja ulazna vrata, okrenuvši se prema Vašem domu; područje Vašeg bogatstva se nalazi u stražnjem dijelu Vašeg doma, na lijevoj strani.

Takođe postoji područje bogatstva u svakoj prostoriji: u odnosu prema ulaznim vratima, to je stražnji dio prostorije na lijevoj strani. Gdje vam se nalaze područja bogatstva u kancelariji, primaćoj sobi, kuhinji i spavaćoj sobi? Sada kada ste pronašli Vaše novčane, odnosno finansijske tačke, slijedi nekoliko brzih i jednostavnih načina da na ta mjesta primijenite Feng Shui savjet za poboljšanje finansijske situacije:

1. Raščistite svaki nered u ovim važnim područjima: Nered je znak stagnirajuće energije i nered na tačkama koje su vezane za Vaš novac i finansije može začepiti dotok novca. Raščišćavanje nereda je jedan od najmoćnijih načina da visoko podignete energetski nivo na onim tačkama koje su važne.

2. Popravite neispravne i polomljene predmete: Sve što je neispravno predstavlja znak nečega pogrešnog i neispravnog u onom području Vašeg života koji odgovara istom području Vašeg prostora.

Preispitajte svaku finansijsku tačku u potrazi za neispravnim predmetima koje treba opraviti. Vrijeme da pričvrstite vješalicu, zvono na vratima, neispravan prekidač, da zamijenite pregorjelu sijalicu, popravite ladicu koja se zaglavila, ili sat koji ne pokazuje tačno vrijeme, to bi bilo samo nekoliko eventualnih primjera i prijedloga. Ovakve predmete trebate odstraniti sa relevantnih tačaka ili ih popraviti da ispravno rade.

3. Ojačajte svoje relevantne tačke simbolima napretka: Možete postaviti posudu s novčićima u koju ćete svakodnevno stavljati kusur), ili biljku „sretni bambus“, ili bilo šta što Vama prestavlja simbol uspjeha i napretka.

Dostupni su nam mnogi Kineski simboli sreće, ali, ako ne želite, ne morate ih koristiti. Slika Vaše kuće iz snova, model luksuznog automobila kojeg biste voljeli imati predstavljaju efektan finansijski simbol jer za Vas imaju lično značenje.

4. Naglasite svoje finansijske tačke zelenom i prupurnom bojom: Zelena boja simbolizuje vitalnost i razvoj, a purpurna predstavlja boju bogatstva. Smjestite posudu sa (pravim ili vještačkim) voćem tih boja u područje bogatstva u Vašoj kuhinji, kako bi simbolizovali posjedovanje obilja u vlastitom domu. Ako koristite pravo voće, možete ga jesti, samo s vremena na vrijeme ih dodajte još kako bi voće uvijek bilo svježe i zdjela više od pola puna.

5. Obratite svakodnevno pažnju na to kako rukujete novcem: Da li u svom novčaniku držite uredno složene i sortirane novčanice, ili su one tek ubačene unutra, ili zgužvane na dnu džepa? Raspremite nered u svom novčaniku i torbi i počnite se odnositi prema novcu (i novčanicama) kao da ga smatrate vrijednim.

6. Ako zanemarujete svoj novac, on će zanemariti Vas, pa se pobrinite da redovno izbalansirate čekovnu knjižicu i kreditnu karticu i da na vrijeme platite svoje račune: Stavite svoju čekovnu knjižicu ili kreditnu karticu u atraktivne korice (izaberite zelenu, purpurnu, crvenu, plavu ili crnu boju) i držite je na području bogatstva na svom stolu (stražnji lijevi ugao) ili u području bogatstva svoje kancelarije.

7. Živite velikodušno i darežljivo: Novac je oblik energije i treba da pritiče kroz Vaš život, a ne samo da dotiče. Zgrtanje, škrtost i odricanje više rade protiv dobijanja prihoda, dok velikodušno davanje u okviru Vaših finansijskih mogućnosti stvara slobodan prostor za pristizanje još većeg izobilja. Ako nemate obilje novca kojeg biste mogli dijeliti, darujte velikodušno koliko možete – vlastito vrijeme, energiju, snagu, saosjećanje i uvažavanje.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.