Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Feng šui savjeti za privlačenje novca

Decor-Feng-Shui-living-room

Jeste li znali da uz pomoć feng šuija možete privući više novca u svoj život i poboljšati svoje poslovne šanse. Novac se povezuje s bližim lijevim uglom bilo kog prostora. Glavno područje je u najjužnijem uglu stana, ali postoji područje finansija u svakoj prostoriji, radnoj sobi, spavaćoj, kuhinji itd. Da biste ta područja ispunili pozitivnom energijom, slijede jednostavni i brzi savjeti.

1. Očistite nered u ovim područjima. Ako se riješite nepotrebnih stvari privući ćete pozitivnu finansijsku energiju.

2. Popravite sve stvari koje su slomljene ili nefunkcionalne. Sve što ne radi ne bi trebalo da držite u ovom prostoru, ali ni generalno u svom domu.

3. Ispunite ova područja simbolima bogatstva. To su činija s novčićima, srećni bambus ili bilo kojim drugim predmetom koji simbolizuje bogatstvo. To mogu biti i lični simboli poput slike luksuzne kuće koju želite, modela jahte ili luksuznog automobila koji želite…

4. Finansijsko područje doma ispunite zelenom i ljubičastom. Zelena boja simbolizuje vitalnost i rast, a ljubičasta je boja bogatstva.

5. Obratite pažnju na to kako se prema novcu odnosite svakodnevno. Držite li novac nesortirano i neuredno po džepovima?! Iz novčanika izbacite sve nepotrebno, novčanice uredno složite, a prema svakoj novčanici se odnosite kao da je cijenite i da ima veliku vrijednost.

6. Ako odbijate da se bavite novcem, novac će se odbijati od vas. Zbog toga bilježite troškove, račune plaćajte na vrijeme i sl…

7. Živite darežljivo. Novac formira posebnu energiju i treba da se kreće kroz vaš život, zato novac morate davati da bi vam pristizao. Ako zaista nemate nimalo novca koji biste dijelili s drugima darujte svoju ljubaznost, vrijeme, energiju, vještinu.

8. Budite zahvalni na onome što imate. Što više cijenite stvari koje imate, nevažno koliko male bile, to ćete privlačiti više novih stvari u svoj život.

Izvor: SuperŽena, B92

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.