Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Kako da uredite harmoničan prostor za hiperaktivno dijete

Feng šui obezbjeđuje pozitivnu energiju, mir i blagostanje u svakom domu. Zato je važno urediti sobu hiperaktivnog djeteta po savjetima feng šui stručnjaka…

djeca

Poremećaj pažnje sa hiperaktivnošću (ADHD) jedan je od najčešćih poremećaja u dječjoj psihijatriji, a pretpostavlja se da ga ima tri do pet odsto školske djece širom svijeta.

Feng šui principi za eliminisanje haosa iz doma i kreiranje harmoničnog prostora ključ su za zdravu sredinu u kojoj treba da odrasta dijete sa poremećajem u pažnji.

Veoma je važno da izbjegavate haos i obezbijedite pozitivnu energiju koja će strujati cijelim domom.

Sredite nered

Veoma je važno da sredite i bacite sve nepotrebne stvari, a naročito nepotrebne novine i magazine ukoliko imate hiperaktivno dijete. Iz dječije sobe sklonite što više igračaka, posebno aktivne igračke.

Pomjerite elektronske uređaje

Hiperaktivnoj djeci je neophodno da uredite sobu tako da ona bude mjesto za relaksaciju i odmor. Uklonite kompjuter, televizor, mobilni telefon iz sobe vašeg djeteta, a naročito nije poželjno da ih držite blizu djetetovog kreveta.

Izaberite zemljane boje

Izbjegavajte vatrene boje za spavaću sobu vašeg mališana. Umjesto ovih jakih boja izaberete nežnije, zemljane boje. Plava boja dokazano smanjuje krvni pritisak, zato će prava boja za sobu vašeg hiperaktivnog djeteta biti plava, savetuju feng šui učitelji.

Izaberite prave slike za dečiju sobu

Ukoliko želite da oplemenite dječiju sobu nekim slikama, dobar izbor su slike sa rijekom koja teče, ili slike cveća, drveća… Takođe sklonite slike na kojima se vide prizori tuče, na primjer, iz crtanih filmova, ili slike letenja.

Uklonite pisaći sto iz dječije sobe

Iz spavaće sobe treba ukloniti radni sto i sve elemente koje povezujemo sa poslom. Ovo važi i za dječiju sobu. Kutak za učenje ne treba da stoji gdje i krevet. Međutim, ako nemate dovoljno prostora u stanu za poseban radni kutak, onda radni sto pomjerite što dalje od kreveta za spavanje.

Smjestite krevet na dobro mesto

Krevet postavite tako da vaš mališan koji tu spava može lijepo da vidi vrata. Po feng šuiju, izbjegavajte da stavljate stvari ispod kreveta kako bi či energija mogla lagano da širi okolo dok vaše dijete spava. Ukoliko ispod dječijeg kreveta ima fioka, u nju stavite samo lagane stvari poput ljetnje garderobe.

Koristite aromaterapiju

Esencijalna ulja mogu regulisati simptome hiperaktivnog djeteta. Raširite mirise lavande, borovine po domu ili bilo kom drugom mjestu gde je potreban mir vama i vašem djetetu.

Izvor: Sensa

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.