Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Kako sagraditi održiv objekat (foto)

Interesovanje za zelenu tj. održivu gradnju tokom posljednjih godina veoma brzo raste. Razlozi za to su mnogobrojni, ali neki od najvažnijih jesu proširenje svijesti o šteti koju su ljudske aktivnosti nanijele prirodi, potreba za zdravijim uslovima enterijera, kao i za finansijskim i energetskim uštedama.

energetski-objekat

Mnogi internet portali daju savjete kako poboljšati ekološke karakteristike doma, kako napraviti održivu kuću ili zgradu, kako smanjiti negativan uticaj na životnu sredinu i smanjiti svakodnevne troškove održavanja i korišćenja, pa je trenutno gotovo nemoguće istražiti ovu temu i naći kvalitetne savjete bez dugog lutanja i višesatne pretrage.

gradnja

Kako bismo vam pomogli i obezbijedili znanje iz cijelog svijeta na našem jeziku, sakupili smo neke od najboljih ilustracija na kojima su, uz pomoć crteža i tekstualnih opisa, date jasne instrukcije za sve one koji žele da grade održivo ili da učine već izgrađenu kuću održivijom, pogodnijom i povoljnijom za stanovanje.

gradnj1

Pored informativnih fotografija, na našem portalu se nalaze i opisi održivih materijala, onih koji nisu štetni ili imaju minimalan uticaj na životnu sredinu, stvaraju zanemarivo male količine otpada, njihova proizvodnja ne zahtijeva upotrebu toksičnih materija, a sa druge strane utiču povoljno na ljude koji borave u građevini u kojoj su upotrebljeni.

Izvor: Ekokuce.com, Autor: master ing. Adela Kondić, Foto: technologygreenenergy.blogspot.com

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.