Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Najčudniji bazeni na svijetu

Da li će hotel imati bazen više se ne postavlja kao pitanje, jer je on postao sastavni dio i najprosječnijeg hotela. Arhitekte se sada utrkuju ko će napraviti najspektakularniju vodenu oazu. Neki su zaista u tome pomjerili granice i napravili bazene koji ostavljaju bez daha. Ovo je šest najinteresantnijih:

Bazen hotela “Joule”, Dalas

Ovaj neobični bazen visi sa desetog sprata “Joule” hotela u Dalasu. Hotelski kompleks sa pet zvjezdica je sagrađen 1927. godine i važi za jedan od najprestižnijih u ovom teksaškog gradu. Bazen se ne odlikuje velikim dimenzijama, ali je njegova posebnost u tome što možete “plivati u vazduhu”.

Bazen Neptun, Kalifornija

U rimskoj mitologiji Neptun (latinski Neptunus) je bog mora i zemljotresa. U grčkoj mitologiji Neptun je poznat kao Posejdon, dok je u Kaliforniji to ime sinonim za jedan od najekskluzivnijih bazena. Rađen je u staro-rimskom stilu, a okružen je statuama i stubovima koji čine da se kupači osjećaju kao da su u Rimu iz slavnih dana.

Bazen je sagrađen 1924. i do dana današnjeg je simbol prestiža i bogastva. Smješten je na vrhu grada San Simeon i s njega se pruža prelijep pogled na okean s jedne i na okolne planine s druge strane.

San Alfonso, Čile

Najveći bazen na svijetu nalazi se u čileanskom gradu Algarobo i dug je više od 900 metara, a dubok na nekim mjestima i do 35 metara. Građen je pet godina i tik je uz morsku obalu. Zauzima više od 20 hektara površine i sadrži čak 66 miliona galona vode.

Napravljen je tako da morska voda ulazi u njega i obrnuto. Morska voda se prije ulaska u bazen filtrira, kao i voda iz bazena koja ide u more. Ovdje je čovjek doslovno uspio da odvoji dio okeana i da ga iskoristi za sebe.

Odmaralište Primalai, Tajland

Ovo nevjerovatno parče vode kao da su bogovi odvojili od susjedne prirode i podigli na visinu. S obzirom da i sam bazen podsjeća na budistički hram, utisak se još više pojačava.

Ovaj tajlandski biser je smješten 50 metara iznad mora tako da se s njegove ivice pruža nevjerovatan pogled na zaliv Kantiang. Posjetioci kažu da je zalazak sunca nad Andamskim morem nešto što se doživljava samo jednom u životu.

Bazen na tri kule, Singapur

U Marina beju, vještačkom zalivu otetom od mora, u kojem su smješteni oblakoderi većine finansijskih i investicionih kompanija koje Singapur čine četvrtim svjetskim finansijskim centrom, nikao je hotel “Marina bej sends” na kome se posebno ističe “Nebesni park”.

Nalazi se na 200 metara iznad mutne zalivske vode. Njegova najveća atrakcija je 150 metara dug otvoreni bazen. Za sunčanih dana, kada oblaci i vlaga ne zamagljuju horizont, vide se Malezija na sjeveru i Indonezija na jugu i, naravno, cio Singapur.

Bazen Alila Ubud, Bali

Mirni, smaragdno-zeleni bazen je plutajući biser iznad doline reke Ajung u bujnom podnožju Balija. Dom bazena je hotel Alila Udubu Resort. On se stapa s horizontom tako da posjetilac ima utisak da se voda prostire do same ivice preko koje se preliva vodopad. Međutim, možete biti sigurni, nema ni vodopada ni provalije, ali ako priđet ivici bazena moći ćete da uživate u pogledu na nevjerovatne pejzaže azijskih prašuma.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.