Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Uredite kuću u američkom stilu

Izvor: Lepota i zdravlje

Zamislite, čak su i Amerikanci, bar kad je uređenje stana u pitanju, počeli da razmišljaju štedljivo!

Za razliku od onoga po čemu su oduvjek bili poznati – “ne mora da bude lijepo, samo neka je veliko” – trenutni trendovi ukazuju da se nešto značajno mijenja u svijesti američkog naroda.

Američki stil

Naime, recesija je natjerala mnoge Amerikance da promijene odnos prema kupovini, prvenstveno stambenog prostora. Trenutna kretanja u ovom društvu pokazuju spremnost na odricanje od, donedavno veoma popularnih, prostorija u kući, kao što je TV soba ili kućni bioskop. Manji životni prostor je ekonomski isplativiji, nudi veće mogućnosti za zbližavanje porodice, a može biti podjednako funkcionalno uređen kao i veći prostor, zaključili su Amerikanci.

1. Vaš vrt

Amerikanci vole velike otvorene ili zastakljene terase i dvorišta. Težnja da se vrijeme provodi na otvorenom je sve izraženija. Tokom toplog dijela godine kreirajte na terasi ili u vrtu svoj kutak za uživanje.

2. Home Office

Obavljanje posla kod kuće predstavlja višestruku uštedu za obje strane – zaposlenog i poslodavca – i pruža brojne prednosti. Zbog toga nije čudo što se radna soba, ili bar jedan ugao sobe, smatra važnijim od, recimo, trpezarije.

3. Velika kuhinja

Kada neko želi da plati arhitektu za uređenje doma i da promijeni namještaj, a pri tom ima ograničen budžet, najbolje je da to bude za kuhinju – koja je još uvijek najvažnije mjesto u svakom domu.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.