Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Colliers: Tržište nekretnina u Srbiji mrtvo

Izvor: SEEbiz, Beta

Direktor međunarodne agencije za promet nekretninama Colliers International u Srbiji Jovica Jakovac ocijenio je da je srpsko tržište nekretnina “trenutno mrtvo”, jer se posljednjih nekoliko mjeseci ne mogu dobiti građevinske dozvole.

Jakovac je agenciji Beta kazao da od donošenja novog Zakona o planiranju i izgradnji, 31. avgusta 2009, nije izdata nijedna građevinska dozvola i da 250 gradilišta u Beogradu “stoji”.

“Čak je i 2009. godina bila još i dobra u odnosu na januar ove godine”, kazao je on. Jakovac je rekao da su cijene nekretnina u Srbiji u prosjeku niže 20 odsto, ali i procijenio da izgradnja subvencioniranih stanova neće dovesti do smanjenja cijena stambenog prostora.

Direktor Kolijersa za Srbiju je kazao da u Beogradu nema mnogo stanova u ponudi za prodaju i da, prema njegovim informacijama, praznih stanova ima samo u naseljima “Belleville” i “Metropolitan”.

Cijena metra kvadratnog u “Metropolitenu”, koji se nalazi preko puta hale “Pionir”, košta od 1.850 i 2.000 eura, kazao je on i dodao da metar kvadratni na periferiji košta izmedju 1.200 i 1.500 eura.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.