Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Garniture za sjedenje

Garniture za sjedenje su prvo na šta se pomisli kada se planira opremanje potpuno praznog stana. One zauzimaju veoma bitno mjesto u svakom domu jer se na njima provodi najveći deo vremena, a pogotovo u situacijama gdje se u dnevnom boravku i spava.

Ugaona garnitura

Ugaona garnitura za sjedenje je dobro rešenje za one prostore koji imaju veću kvadraturu. Mogu da prime pozamašan broj ljudi, što je dobro u velikim porodicama ili tamo gde često dolaze gosti.

Trosjed sa produžetkom

Trosjed sa produžetkom je relativno nov komad namještaja. On je nešto između ugaone garniture i običnog trosjeda. Taj produžetak koji ima na jednom kraju može poslužiti kada treba smjestiti više ljudi nego obično, a uvijek je omiljeno mjesto sjedenja jer pruža udobnost poluležećeg položaja.

Trosjed, dvosjed, fotelja

Najduže zastupljena garnitura za sjedenje kod nas je TDF, odnosno trosjed, dvosjed, fotelja. Iako se ne čini tako, ovakva garnitura zahtjeva veliki dnevni boravak, ali pruža tu mogućnost česte promjene mjesta i kombinovanja rasporeda elemenata.

Sofa

Sofa je manje udobna varijanta trosjeda ili dvosjeda. Obično je namjenjena prostorima gde se ne zadržava mnogo, ali može biti dobar dodatak velikoj dnevnoj sobi. Ovakav dio garniture za sjedenje je uvijek elegantan i neobičnog dizajna koji odudara od ostatka prostora.

Sasvim neobično

Kako dizajneri imaju odrešene ruke, nisu rijetke ovakve garniture za sjedenje koje su prepuštene mašti. One su neobičnog oblika, neočekivanih dimenzija, ali su iznad svega veoma udobne jer su potpuno podređene uživanju, odmaranju i izležavanju. Ovaj komad namještaja je odličan izbor za ljude koji vole da se udobno smjeste kada odmaraju ili gledaju televiziju.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.