Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ideje za sređivanje kupatila

Tek u poslednjih nekoliko godina, kupatilu se počela posvećivati veća pažnja prilikom uređenja i dotjerivanja. Uglavnom se sva briga svodila na izbor između ležeće i tuš kade, kao i raspored sanitarija. Ipak, uređenje podrazumijeva odabir dizajniranih sanitarija, odabir boja i dezena pločica, njihovo međusobno uklapanje i kombinovanje, dodavanje i raspoređivanje rasvjete, izbor kupatilske opreme, držača peškira i sapuna, pa i kupatilskog nameštaja.

Kupatilo treba da ima dušu kao i ostatak doma u kom se nalazi. To se može postići pravilnim odabirom svega nabrojanog, ali i dodavanjem detalja, ukrasa i sitnica koje odaju Vaš senzibilitet i stil. Ovo karakterisanje počinje već odabirom pločica i oblika sanitarija, a nastavlja se peškirima, lampama, dekoracijom. Da bi kupatilo bilo lijepo i prijatno ono mora biti i uredno. Važno je da sve stvari u njemu imaju svoje mjesto, bilo ono vidljivo ili sakriveno iza vrata.

Detalji koji nemaju naročitu upotrebnu vrijednost u kupatilu zapravo su tu da pokažu Vašu kreativnost i da daju lični pečat koji samo Vi možete ostaviti. Lični pečat je naročito važan i bez njega nema onog osjećaja topline koji neku prostoriju čini domom. To su stvari koje su Vam važne, koje imaju sentimentalnu vrednost, ili za koje Vi smatrate da će tu odlično izgledati.

Dekoracije u kupatilu

Mirišljave svjeće i prigušeno svetlo jedno od ideja je kako da nam boravak u kupatilu bude prijatniji i da se time lijepo opustimo i odmorimo glavu od svakodnevnice. Neka lagana muzika, takođe nije na odmet. Poneki cvijet pored lavaboa ili na nekoj polici, oživeće ceo prostor i dati notu elegancije i romantike.

Dekoracija, kao da na podu imate kamenu stazu, osvježiće čitav prostor. Foto tapeta na jednom zidu kupatila takođe je interesantna ideja, da nam prostor bude što prijatniji dok boravimo u njemu. Ribarska mreža razvučena preko prozora učiniće kao da smo uneli dah mora u svoje kupatilo.

Mozaik od pločica na jednom zidu ili dijelu kade takođe je još jedna od ideja, da nam kupatilo bude drugačije, i sve sa ciljem da nam boravak u njemu bude što prijatniji. Vazna sa cvjećem ne mora uvek da stoji u nekom delu dnevne sobe, sad može da se postavi u nekom slobodnom uglu u kupatilu. Prostirke za pod su takođe jedna od dekoracija. Ideja je puno, na nama je da odlučimo kako da uredimo kupatilo da bi nam bilo što ljepše i prijatnije.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.