Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Kako da harmonija i sreća vladaju vašim domom tokom 2015. godine?

Zato ga treba ojačati odabranim nijansama i kristalima…

porodica

Bagua (Ba-gua) je jedno od glavnih feng šui sredstava koje se koristi kako bi se analizirala energija bilo kojeg prostora. U prevodu s kineskog, Bagua u osnovi znači “8 oblasti” ili “8 kuća” i njih treba urediti posebnim bojama i detaljima. Feng šui učitelji daju savjete kako da u domu stvorite dobru energiju tako što ćete ove oblasti oživjeti bojama i probranim ukrasima. Ukoliko se pridržavate ovih savjeta i uredite istočnu, sjevernu, sjeverozapadnu i jugozapadnu stranu po sledećim stavkama, očekujte blagostanje, jaču ljubav, bolji posao i harmoniju u domu.

 Sjeverna kuća – energija bogatstva

Sjeverno polje je najsrećnije polje u 2015. godini i donosi blagostanje tako da je potrebno da mu posvetite najviše pažnje. Unesite u ovo polje vatrene boje poput ružičaste, crvene, ljubičaste, narandžaste i svijetložute. Obojite jedan zid u neku od ovih boja ili izaberite detalje. Kako biste povećali blagostanje i harmoniju stavite kristale i kamenje. Feng šui stručnjaci preporučuju ametist, citrin i pirit u sjevernoj kući.

Istočna kuća – uspeh na poslu

Istočna zona je zaslužna za napredovanje u karijeri i dobru energiju kako u domu tako i na poslu. Po feng šuiju, metal i voda su elementi kojima treba ispuniti ovo polje. Zato ovaj dio doma obojite u crno, plavo, sivo ili bijelo. Takođe, možete dodati neki od 8 feng šui detalja. U ovom polju izbjegavajte boje kao što su crvena, ljubičasta, jarkoružičasta, narandžasta. Posebno se preporučuje figurica vodenog zmaja.

Jugozapadna kuća – buduće bogatstvo

Sjeverozapadnu kuću feng šui učitelji savjetuju da ispunite svježim cvijećem, svijećama, srećnim slikama kako bi u budućnosti uživali u dobrobitima. Savjetuje se da se igrate brojem devet, odnosno, bilo bi poželjno da grupišete predmete: na primer, devet svijeća ili devet slika. Tradicionalni kineski “ijlek” koji će u budućnosti donijeti vama i vašoj porodici blagostanje, harmoniju i bolju finansijsku situaciju je kristalno drvo u boji ametista ili citrina. Možete ga naći u bolje opremljenim prodavnicama za opremanje kuće.

Sjeverozapadna kuća – ljubav i obrazovanje

U ovom polju, nemojte nikako koristiti vatrene ili metalne feng šui elemente i boje. Plava i crna su dobre boje za ovo polje, kao i vibrantno zelene biljke. Figurica Či Lina (polu-zmaj polu-konj) je tradicionalan feng šui lijek protiv negativne energije, ali i svježe cvijeće je u ovom polju dobrodošlo. Unesite porodične slike, detalje koji simbolišu ljubav. Za obilje pozitivne energije i jaku ljubav figurice mandarinske patke će vam u tom pomoći. Mandarinske patke su simbol vjernosti i braka. One, kada pronađu partnera, ostaju s njim do kraja života. Upravo zato je statua ili slika s ovim slatkim bićima u paru idealan ukras za ovu oblast.

foto: vestinet.rs

foto: vestinet.rs

Izvor: Kurir

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.