Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Novogodišnja jelka

Doček Nove Godine se ne može zamisliti bez okićene jelke. Ono što je prepoznatljivi simbol ovog perioda u godini jeste upravo jelka sa ukrasima, lampicama, šarenim trakama, i mnoštvom poklona. To je ona slika kojoj se raduju sva djeca, pa i odrasli.

Za odabir boja je bitna prvenstveno boja jelke. To se odnosi na vještačke jelke koje se mogu naći osim u zelenoj, i u bijeloj, srebrnoj, pa i sjajno-crnoj boji. Kada ste odabrali jelku, na nju dodajte još najviše tri boje za ukrase. Najčešće kombinacije su zelene, crvene i bijele boje; crvene i zlatne boje sa zelenom jelkom; lila, ljubičaste i srebrne; plave, zelene i srebrne boje. Mada, Vaš izbor može biti neka druga kombinacija.

Novogodišnja jelka se ne smatra okićenom ako nema na sebi lampione. Za postizanje harmonije i sklada upotrebite jednobojne lampice čija će boja odgovarati jednoj od one tri prethodno odabrane. Živost svjetala je u ritmu paljenja i gašenja, a ne u dodatnim bojama.

Ukrasi koji se kače na jelku su najčešće u obliku kugle, zvjezde, pahulje, zvona i slično. Prilikom odabira oblika ukrasa koje ćete okačiti na svoju jelku ne treba da imate ograničenja. Naprotiv, što su ukrasi više raznoliki to je ljepota jelke veća. Nemojte se ustručavati ni pri tome da ukrase napravite sami. To možete prepustiti svojoj djeci koja se mogu poslužiti papirom, perlicama, makaronama, plastelinom i drugim materijalima koje imate u domu, kako bi napravili unikatne ukrase.

Završni dodir prilikom kićenja jelke jeste postavljanje ukrasnih traka. Možete ih kupiti ili napraviti. Mogu biti sjajne, jednobojne, šarene, napravljene od čupavih materijala, od papirnih prstenova koji su vezani jedan za drugi, od mašni, platna, nanizanih perli na konac i slično.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.