Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Šta je najvažnije pri izboru veš mašine

ves masinaKada tačno znate sa koliko novca raspolažete za kupovinu nove veš mašine onda je lako odlučiti se. Ipak postoji niz stvari na koje treba obratiti pažnju.

Na našem tržištu možete pronaći veliki izbor mašina raznih modela i proizvođača. Pre same kupovine treba uraditi sledeće:

– Prvo što treba uraditi je izmeriti prostor gde ćete smestiti mašinu za veš. Ukoliko nemate mesta za klasičnu mašinu sa punjenjem s prednje strane morate izabrati model sa gornjim punjenjem koje su uže i odlične su kod nedostatka prostora.

– U odnosu na prostoriju u kojoj će biti smeštena mašina za veš dobro povedite računa o nivou buke koju mašina proizvodi tokom rada.

– Ukoliko imate malu bebu možete izabrati mašinu za veš sa posebnim bebi programom za pranje jer Vam ono omogućuje maksimalnu higijensku zaštitu bebine odeće.

– U odabiru mašine za veš jedan od presudnih faktora je kapacitet same mašine. Na tržištu se mogu naći mašine sa kapacitetom od 3,5 pa do 15 kilograma. Na mnogim modelima sve češće možete videti široka vrata čime je omogućeno lakše ubacivanje veša.

– Pored kapaciteta veoma bitna stvar je sa koliko obrtaja raspolaže svaki od ponuđenih modela. Sve veći broj obrtaja pružiće Vam da veš bude dobro oceđen i samim tim će se brže osušiti.

– Kvalitet bubnja zavisi od materijala od kojeg je napravljen. Od samog materijala dalje zavisi pojava kamenca kao očuvanje tkanine usled pranja. Dijamantskim bubnjevima pruža se najintezivniji nivo pranja i maksimalno se čuva tkanina.

– Kada je reč o energetskim razredima i klasama u potrošnji energije tu se pre svega misli na količinu potrošene vode i električne energije. Mašine koje imaju oznaku A imaju najveću efikasnost.

– Uz mnoge osnovne funkcije koju nudi svaka mašina za veš postoji niz dodatnih funkcija kao što su brzi programi pranja, mogućnost zaključavanja displeja, regulisanje temperature i dodatni sigurnosni vodeni sistem.

– Dostupni servisi i dužina garancije svakako su najvažnija stavka prilikom kupovine bilo kog uređaja pa i veš mašine.

Novine kod pojedinih modela:

 

Pojedini proizvođači u svojoj ponudi izbacili su model sa steam tek opcijom. Ova opcija nudi ubacivanje pare nakon završenog sušenja u bubnju i na taj način dolazi do omekšavanja tkanine i veš ćete iz mašine izvaditi najmekšiji do sad. U prisustvu pare tkanina će se ispraviti maksimalno pa uglavnom veš nije potrebno peglati nakon ovog programa. Kod nekih modela ubačen je čak program koji služi isključivo za košulje i možete ubaciti nekoliko komada. Nakon završenog ciklusa košulje su potpuno suve i spremne za nošenje bez ikakve potrebe za peglanjem.

Izvor

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.