Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Izrada Gipsanih Pregradnih Zidova I Polica

Značajne prednosti pregradnih zidova:

Kada se uporedi klasična gradnja i gipsani montažni zidovi dolazi do velike razlike prvenstveno u ceni. Da bi se izradili tj. postavili gipsani zidovi potrebno je znatno manje vremena i novca. U međuprostoru ove vrste zidova jednostavno je i lako postaviti toplotnu i zvučnu izolaciju kao i sanitarne i električne instalacije. Nakon postavljanja samih gipsanih ploča nije potrebno nikakvo sušenje za razliku od klasične gradnje, već se odmah može pristupiti gletovanju, krečenju, postavljanju tapeta ili pločica. Za zvučnu i protivpožarnu zaštitu i njihovu efikasnost idealne su gipsane pregrade.

Izrada Gipsanih Pregradnih Zidova

Postupak postavljanja ove vrste zidova zahteva i odgovarajuću metalnu podkonstrukciju. Konstrukcioni i građevinsko – fizički zahtevi imaju najveći uticaj na to da li će se postaviti jednostruki ili dvostruki pregradni zid. Od statičkih i građevinsko – fizičkih svojstava zavisi podkonstrukcija, ploče i sloj izolacije u šupljini zidova. Zaključak je da se svaki element lako prilagođava u odnosu na postojeći prostor, a prilikom preuređenja pregradne zidove je lako demontirati.

Gipsani pregradni zidovi:

  • Pružaju izuzetnu toplotnu izolaciju.
  • Zvučna zaštita je takođe na visokom nivou.
  • Za njihovo postavljanje nema prethodnih priprema.
  • Veoma su korisni za svaku sanaciju ili adaptaciju prostora.
  • Jednostavno se i brzo montiraju.
  • Može se podešavati distanca od zida.
  • Nije potrebno da se čeka kako bi se materijal osušio.
  • Reč je o ekološkom materijalu koji poseduje IBO sertifikat.

Izrada standardnih gips karton plafona:

Osnovna primena gips karton sistema koji imaju obešenu drvenu ili metalnu podkonstrukciju i služe za izradu spuštenih plafona jeste smanjenje visine prostorija ili prikrivanje instalacija koje se smeštaju u šupljinu.

Umetanje izolacije za koje se najčešće koristi mineralna vuna, dovodi do toga da su znatno smanjeni troškovi grejanja, smanjena buka zbog izuzetne zvučne izolacije i pružena odlična protivpožarna zaštita.

Kod spuštenih plafona je takođe moguće postavljanje standardnih sistema rasvete, klimatizacije i provetravanja.

Postavljanje ekonomičnog sistema – kasetno gipsanih plafona:

Što se tiče cene ovog sistema u poređenju sa drugim, nema gotovo nikakve razlike ili su jako male ali je kvalitet i trajnost znatno bolji kao i mogućnost da se oblikuje na razne načine. Prednosti se ogledaju i u samom izgledu jer ukoliko se pogledaju neobrađene površine one izgledaju veoma interesantno i stvaraju poseban ambijent a kada se spojnice oblikuju rasveta i ventilacioni otvori se još jednostavnije izvode.

Korišćenje standardnih sistema prilikom izgradnje potkrovlja:

Potkrovlja su vrlo često potpuno neiskorišćeni prostori ili neadekvatno uređeni. Gips karton sistemi su najlakše rešenje kako se i od potkrovlja mogu napraviti kvalitetni stambeni ili poslovni prostori. Prednosti koje se izražavaju primenom sistema kod drugih prostora ističu se i u ovom slučaju a odnose se na zvučnu i toplotnu izolaciju i maksimalan komfor.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.