Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Nekoliko načina da besplatno uljepšate dom

Dašak svjetlosti ne samo da će probuditi vaš dom već će vam i podići raspoloženje. A ne morate potrošiti ni marku kako biste osvježili svoje životno okruženje. Evo par ideja.

nova-godina-dom

Neka vam priroda bude inspiracija! Idite u šetnju i pokušajte da pronađete kamenčiće, grančice, lišće, školjke (u zavisnosi od mjesta u kojem živite). Sve pomenute stvari će u vaš dom unijeti dašak svježine i prirode. Cijena? 0 KM! A pored toga, ovo će vam biti i odlična vježba 🙂

Prirodne proizvode za čišćenje (recimo, sirće i sodu bikarbonu) sipajte u lijepe boce te ih postavite pored sudopera. Čak će i pranje sudova biti lakše i zanimljivije.

Kako najlakše osvježiti trpezariju? Razvucite vrpcu od ugla do ugla i na nju okačite svoje najljepše salvete. Veoma hrabar potez koji može izgledati veoma upečatljivo.

Imate dosta knjiga? Poređajte ih po boji hrbata. Prvo poređajte crvene pa do njih plave i na kraju žute. Ovo će vašem prostoru dati topao i dramatičan izgled.

Nemojte bacati staklene boce. Poređajte ih jednu do druge i u svaku ubacite po jedan cvijet. Efekat je apsolutno fantastičan! Znamo da nema potrebe, ali opet: sredite svoj životni prostor! Čak i najskuplji namještaj izgleda potpuno jadno kada je zatrpan bespotrebnim stvarima.

Pustite dnevnu svjetlost u vaš životni prostor! Razgrnite zavjese, podignite roletne! Bezbrojne studije su pokazale da je ovo odličan način da popravite raspoloženje.

Neka vam prioritet bude čistoća. I najskuplji i najnoviji namještaj ruglo je ako ga prekriva prašina. Sa zidova skinite paučinu, redovno usisavajte, brišite prašinu. Čistoća je pola zdravlja, ali je i više od toga kad je u pitanju ljepota doma.

Ne bacajte ni kutije od gljiva, možete ih iskoristiti za podmetače saksija, držače krpi za suđe, kutije za hranu kućnih ljubimaca…

Izvor: Aura

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.