Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Zelena boja odmara oči

Želite promjenu u enterijeru, ali niste sigurni koju nijansu da izaberete? Širok dijapazon ove boje možda je baš ono za čim tragate

Trend da enterijere opremamo uglavnom nekim neutralnim bojama, a da zidove krečimo u bijelo već se uveliko promijenio. Ovaj put ćemo vas upoznati sa veoma inspirativnim i za oko prijatnim nijansama zelene (boja limete, pistaća ili kivija). Osim što zvuče „ukusno“, ovi tonovi su dekorativni i veoma efektni u zatvorenom prostoru. Zbog odličnih karakteristika dizajneri ih preporučuju za uređenje stanova jer se slažu sa skoro svim bojama.

S kojim bojama je kombinovati

Nijanse zelene nekome možda mogu djelovati veoma napadno, ali ukoliko boja nije tamna, u kombinaciji s bijelom veoma je prijatna za bilo koji vid dekoracije jer su u odličnom kontrastu.

Bijele zavjese i bijeli namještaj zelenim zidovima čine ambijent veoma elegantnim, baš kao i obrnuto, kada su zidovi bijeli a detalji poput tepiha i zavjesa zeleni.

Drveni namještaj, kao i onaj od bambusa, odlično se slaže sa zelenim tonovima u manjim stanovima, a u tom slučaju sitni detalji treba da budu u nježnim tonovima žute. Korišćenjem različitih nijansi zelene u kombinaciji sa smeđom stvara se izrazito prijatna atmosfera.

Za postizanje glamuroznog izgleda kombinujte svijetlozelenu i ružičastu boju, a za novogodišnji ambijent najbolje se slažu zelena i crvena, ali tokom godine izbjegavajte kombinaciju ove dvije boje. Spoj zelene i crne izgleda veoma luksuzno i prefinjeno s tim da zelena treba da bude u najsvjetlijoj nijansi, a kombinacija nježnozelene i žute i bijele boje preporučuje se za uređenje sobe za djevojčice, dok je za dječake odličan spoj plave i zelene boje.

Ne treba sve da se zeleni

Bez obzira što zelena opušta i odmara oči, veoma je važno znati i to da prevelika količina ove boje može da naruši prvobitnu ideju o svježini i opuštenosti atmosfere i da bude preteška.

Zato ne pretjerujte s njom, a ako niste sigurni gdje i kako da upotrebite ovu boju, pokušajte sa zelenim detaljima. Nekoliko jastuka, saksija cvijeća, tepih ili samo jedan zid okrečen u zeleno svakako će svakom domu dati nevjerovatnu svježinu.

(Kurir-info.rs)

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice.